Utenlandsflytting 

Det å flytte innebærer mange ting å tenke på og det er mye du må fikse når du skal flytte. Skal du dessuten flytte utenlands vil det være mange spørsmål om hvordan dette gjøres mest praktisk. Her kommer noen tips som forhåpentligvis kan være god hjelp i prosessen ved en utenlandsflytting.

Utenlandsflytting med flyttebyrå

Det første du må gjøre er å finne ut hvordan du skal flytte gjenstander og møbler til det landet du flytter til. Alt er avhengig av hvor langt det er. I motsetning til en lokal flytting innad i samme by i Norge, der du kan gjøre mye av jobben selv, vil en utenlandsflytting ofte kreve flyttehjelp fra et flyttebyrå.

Det finnes flere alternativ til flyttefirma i Norge som har spesialisert seg på utenlandsflytting, både for private og bedrifter som enten skal flytte deler av driften eller ansatte som flytter mellom ulike land. Når det gjelder flytting av ting som skal over landegrenser er det to måter å gjøre dette på, enten ved å leie et flyttebyrå eller bruke flyttecontainere.

Flyttecontainer

Å bruke en flyttecontainer er mest vanlig hvis det flyttes fra Europa og til andre verdensdeler. En slik container er laget av stål og benyttes til transport av flyttegods på tog eller fraktskip. Men det er også mange som benytter slike containere for eksempel til flytting fra Norge til Frankrike, Spania og Portugal.

Flytte til utlandet flyttebyrå

Ved flytting til utlandet velger de fleste å leie inn profesjonell flyttehjelp. Det er mye å sette seg inn i og et flyttebyrå kan hjelpe deg med alt fra pakking til selve transporten mellom Norge og landet du flytter til.

I tillegg har de kunnskap om regler i forhold til toll og dokumenter som skal fylles ut.

Ved utenlandsflytting kan et flyttebyrå hjelpe deg med:

 • Pakkehjelp
 • Bærehjelp
 • Transport fra Norge til utlandet
 • Kjøre bort avfall du ønsker å kvitte deg med
 • Flyttevask

Slik flytter du til utlandet

Lastebil – Dette er vanlig hvis  du flytter fra Norge til et annet land i Europa

Sjøfrakt/båtfrakt – Ofte det rimeligste alternativet til utenlandsflytting men også det som tar lengst tid. Inkludert sjøfrakt må du også beregne vegtransport i andet du flytter til. Vanlig å benytte sjøfrakt ved flytting til USA eller Australia

Flyfrakt – Benyttes hvis det er mindre volum som skal flyttes eller hvis flyttelasset må komme frem raskt

Tågfrakt – Miljøvennlig alternativ som er rimeligere enn flyfrakt og tar som regel kortere tid enn sjøfrakt.

Hvor lang tid tar utenlandsflytting?
Det kommer selvsagt an på hvilket land og verdensdel du skal flytte til. Men en utenlandsflytting med et flyttebyrå fra Norge til Europa tar mellom 2 til 8 dager.

Andre alternativ som sjøfrakt/båtfrakt tar mellom 4 til 12 uker eller flyfrakt som tar mellom 2-10 dager. Dette avhenger selvfølgelig også at hva og hvor mye du ønsker å flytte.

Alternative flyttebyrå som flytter fra Norge til utlandet, inkludert flytting til Sverige, Danmark, Tyskland, Spania og andre land: Flyttefoten AS, Sirva Flyttebyrå og Flyttespesialisten.

 

Mellomlagring

Når du flytter til utlandet er det ikke sikkert du trenger eller ønsker å ta med deg alt du eier her hjemme. Det kan være ting dere ikke har bruk for eller minner du rett og slett ikke ønsker å kaste. Det å leie et minilager kan være løsningen på dette. Har du ikke tilgang til bod eller lagringsplass finnes det mange muligheter for å leie et ekstra lager. Disse kan du leie for en kortere periode eller langtidslagring hvis du skal oppholde deg i utlandet over lenger tid.

Alternative minilager i Norge som er landsdekkende er City Self Storage, OK Minilager og Lager-gutta (avdeling i Oslo og Bærum).

Hva skal man tenke på ved flytting til utlandet

I tillegg til det praktiske med selve flyttingen, å pakke ned, rydde og transportere flyttelass fra Norge, er det en del andre ting du må huske på ved utenlandsflytting.

 • Si opp abonnement og avtaler du ikke lenger har behov for
 • Husk på flyttemelding og adresseendring
 • Skal du fremdeles betale for tjenester i Norge, sørg for at du får elektronisk faktura
 • Vær nøye med å sjekke forsikringsvilkår
 • Sett deg inn i tollprosedyrer både ved å flytte ting ut fra Norge og hva som gjelder for landet du flytter til
 • Er det ting du ikke får ta med deg på flyttelasset
 • Undersøk skatteregler både i Norge og landet du flytter til
 • Benytt kun godkjente, anbefalte og seriøse flyttebyrå (legg ut jobben hos oss på Jegskalflytte.no)