Flyttebyrå tilbud

3 ting å tenke på når du flytter

En flytteprosess er svært omfattende. Dette er starten på et nytt kapittel og det kan være lett å glemme både store og små detaljer midt i kaoset. For å sikre en sømløs flytteprosess, gjelder det å være godt forberedt. Planleggingen bør skje i god tid, men vi vet hvor mye du har å tenke på i denne tiden.

Fyll ut kun et skjema, motta tilbud fra flere flyttebyrå i Oslo og sammenlign flyttetjenester.

Fra flytteesker, mellomlagring, flyttevask og viktige tjenester – vi har laget en liste over tre ting du bør tenke på neste gang du er på flyttefot. Her gir vi deg noen av de beste flytterådene.

1. Lag prioriterte flytteesker

Det tar lang tid å pakke ned et helt hus, og det tar ofte enda lengre tid å pakke opp igjen. Mange bruker flere dager på å få orden i det nye huset, men noen ting trenger vi med en gang. Det er mange pappesker å forholde seg til og derfor bør du lage prioriterte flytteesker.

Et generelt godt tips er å organisere flyttesakene etter hva som hører sammen. Men husk at du også skal leve midt oppi kaoset av esker. Sett av to til tre prioriterte flyttekasser, med ting og tang du kan få bruk for den første tiden.

Dette kan for eksempel være bestikk, papptallerkener, stearinlys, kaffetrakter, toalettpapir, saks, glass, håndklær og lignende. Det er også greit å ha ladere og toalettsaker lett tilgjengelig. Dersom du skal flytte med hele familien, kan det være smart å sette av en prioriterings-eske til hvert familiemedlem.

Både store og små har gjerne behov for et ekstra skift, særlig hvis det vil ta noen dager før alle flytteeskene er tømt. Prioriterings-ekene bør pakkes først, slik at du er sikker på å få med deg alt du trenger. Husk å markere dem tydelig og sørg for at de er de første eskene som kommer i hus.

2. Sett av nok tid til flyttevask

I kaoset av en flytteprosess er det lett å glemme flyttevasken. Dette noe av det viktigste du gjør ved flytting, men det er også den oppgaven som ofte tar lengst tid. Flyttevasken kan først gjøres når alt av møbler og innbo er ute av huset. Her kan det være nødvendig å benytte midlertidig lagring i overgangsfasen.

Uansett om du tar flyttevasken på egen hånd eller benytter deg av et byrå, er det viktig å sette av nok tid. Dersom du får hjelp bør du avtale med byrået i god tid før flyttingen, slik at du kan planlegge etter hvor lang tid byrået trenger på vasken.

3. Husk å flytte bredbånd

I en flytteprosess er det ikke bare du og innboet som skal flytte. Du må også tenke på bredbåndet. Mange er avhengig av et funksjonelt bredbånd og dersom du ikke melder flytting i god tid, risikerer du å stå uten internett i den nye boligen.

I de fleste tilfeller vil det være enkelt å gi beskjed til operatøren. Husk bare på å gi beskjed i god tid. Behandlingstiden på flyttesaker kan ta opptil tre uker, og du bør derfor melde flytting til operatøren din minst tre uker før innflyttingsdato. Slik er du sikret nett og nødvendigheter i det du setter nøkkelen inn i din nye inngangsdør.

Tenk også på plasseringen av bredbåndet. I et hus kan det være mange faktorer som forstyrrer signalene. Fliser, betongvegger, elektronisk utstyr og speil kan skape en dårligere forbindelse. Dersom du har mulighet bør bredbåndet plasseres høyt, gjerne på toppen av et skap eller en bokhylle.

Det samme gjelder alt av viktige tjenester. Mange velger å melde flytting samtidig som de melder i fra til operatørene som tilbyr strøm, TV og bredbånd. Da kan du være sikker på at alt er på stell fra selve innflyttingsdatoen.