Flytteesker

Derfor trenger du flytteforsikring

Under flytting kan det fort skje uhell. Uansett om du skal flytte alene eller få hjelp av et flyttebyrå, er det viktig at du sikrer flyttelasset. Vi ser nærmere på hvorfor flytteforsikring er viktig, og hvilke alternativer du har.

En flytteprosess er starten på et nytt kapittel og byr på mye spenning, men det kan også være roten til stress. Det er først under flytting at vi oppdager hvor mye vi faktisk eier og det kan skjule seg dyrebare skatter i glemte skap og skuffer.

Å pakke ned et flyttelass er en kunst. Du skal sørge for at skjøre gjenstander er beskyttet og det er tidkrevende å sortere i bokser og banankasser. Selv om du begynner å pakke med omhu, blir de aller fleste mindre forsiktig når de siste eskene skal fylles. Men en god flytteforsikring sørger for at flyttelasset er beskyttet hele veien til ditt nye hjem.

Vanlige skader i en flytteprosess

Som regel går flyttingen fint for seg, men hvis uhellet først er ute kan flyttingen fort bli dyr. Flyttebilen kan kollidere, TV-en falle i trappen, møbler kan skrapes opp på vei ut døren og dyrebare gjenstander kan dette i flyttebilen. Med en flytteforsikring slipper du å bekymre deg for dette.

De aller vanligste skadene er knyttet til oppskrapte møbler og knusing som følge av at kassen dette i bakken ved utbæring eller innbæring. Noen blir også utsatt for tyveri ved av- og pålasting. Det er dessverre ikke uvanlig at elektronikk blir stjålet i de sekundene flyttebilen står ubevoktet.

Flytteforsikring gjennom flyttebyrå

Veldig mange flyttebyrå tilbyr en egen forsikring. Men du gjør lurt i å ikke stole blindt på denne. Disse forsikringene har i de fleste tilfeller en svært begrenset dekningsgrad, spesielt sammenlignet med forsikringsselskapene.

Dersom du vurderer å kun benytte deg av forsikringen til flyttebyrået, bør du lese gjennom vilkår og betingelser nøye. Et alternativ er å undersøke om flytteselskapet samarbeider med forsikringsselskap. Da kan det være mulig å få gunstige priser og en stor dekningsgrad.

Er du usikker på hvilken forsikring du skal velge anbefaler vi å sammenligne forsikring på ulike plattformer. Hos fornye.no kan du blant annet finne beste privatforsikring og lese mer om andre ulike forsikringer som kan være aktuelle når du flytter.

Dekker innboforsikringen flyttelass?

I løpet av en flytteprosess er det mange som lurer på hva innboforsikringen dekker. Denne er som regel knyttet til én adresse og vil dermed kun dekke innbo som befinner seg på denne adressen.

I utgangspunktet vil ikke en vanlig innboforsikring dekke flyttelass. Dette betyr at skader ved transport eller skader som oppstår når innboet bæres ut, mest sannsynlig ikke går på innboforsikringen. Men i noen tilfeller er flytteforsikring inkludert.

Dersom du betaler for en stor dekningsgrad eller har en oppgradert innboforsikring, bør du undersøke hva denne dekker. Som hovedregel blir ikke flyttelass dekket, men noen avtaler har bredere dekningsgrad enn andre. Forhør deg med forsikringsselskapet ditt i god tid før flytteprosessen.

Hva dekker en egen flytteforsikring?

Det aller beste alternativet er å skaffe seg en egen flytteforsikring. Dekningsgraden vil naturligvis variere fra aktør til aktør, men som regel dekker disse forsikringene alle typer uhell. Det vil si at dersom flyttegodset blir skadet, får du erstatning uansett årsak.

Disse forsikringene gjelder uansett om du flytter alene eller bruker et flyttebyrå. Skulle ytre påvirkninger, uhell eller uforutsette skader oppstå, er det godt å vite at forsikringen dekker dette. Som regel får du dekket opptil en viss sum per flytteeske.

Sammenlign flytteforsikringer

Før du tegner en flytteforsikring, bør du sjekke vilkårene. Noen forsikringer dekker nemlig ikke kunstverk, verdipapirer, smykker, antikviteter og særlig verdifullt innbo. Finn aktører som gir deg en tilstrekkelig dekningsgrad og sammenlign prisene – her kan det være mye penger å spare.

Det er store forskjeller i pris hos de forskjellige forsikringsbyråene, så sett av god tid til å sammenligne markedet. Da kan du være trygg på at du får et tilbud som både dekker alt av flyttelass og som er i en prisklasse du er komfortabel med.