Velg en side

Når du skal selge din bolig, så er det essensielt å gi kjøper et godt inntrykk av boligen. Markedet er kompetitivt, og det hjelper neppe å vise frem boligen din slik den ser ut til vanlig. En grundig vask og rydding er et godt steg i riktig retning, men boligstyling du kan gjøre selv er nok den beste måten å gjøre kjøperne enda mer interesserte på.

Boligstyling er en helt egen profesjon, og mange boligstylister blir hyret inn for oppdrag rett før eiendomssalg. Det finnes derimot en rekke ting du kan utføre helt på egenhånd. Der det å style en bolig kan høres fryktinngytende ut, så kan enkle steg være nok for å tillegge boligen flere titusener i verdi!

Hvordan kan du style boligen før salg?

Poenget med å style boligen før et salg er å gi den potensielle kjøperen en god følelse. Det å spille på emosjoner er meget effektivt, og en god atmosfære kan være med på å la kjøperen forestille seg at de bor i boligen. Primært er det to steg som skal til for å style boligen selv. Først skal du rydde og fjerne ting, før du etterpå designer lett med kjøper i tankene.

Rydd og fjern ting

Vi mennesker samler fort opp en hel del saker. Disse skal ikke stues inn på soverom, eller engang inn i boder, under salg av boligen. Det beste her er om du kaster vekk disse tingene. For dyrere objekter kan du spørre venner eller familiemedlemmer om å ta vare på disse i mellomtiden.

Større objekter, som blant annet fører til overmøblering, og ikke minst tepper, må også fjernes. Begge to, da spesielt sistnevnte, gjør at det virker som en har mindre plass i hjemmet, noe som selvfølgelig vil slå ut negativt på en eventuell kjøper. Mikrobølgeovn, brødrister, TV-bokser, høyttalere, og andre unødvendige mindre apparater bør fjernes.

Blant de mindre objektene er det helst slik at personlige bilder og pynt skal fjernes. Førstnevnte er med på å distansere kjøper fra tankegangen om at dette virkelig kan være deres hjem. Dessuten kan personlig pynt også være malplassert, og selv om du liker det ene spesielle objektet, så er det ikke sikkert at en kjøper uten forhold til dette vil være spesielt glad i hvordan pyntegjenstanden ser ut.

Design lett med kjøper i tankene

Når du har ryddet og fjernet unødvendige gjenstander fra din bolig, så vil det mest sannsynlig se noe tomt og sterilt ut. Det er her du vil være nødt til å sette i gang designprosessen. Et godt tips her er å starte med å spørre et par venner om deres synspunkt på design, og deretter gå for noe nøytralt som folk flest kan kjenne seg igjen i.

Kanskje har du for eksempel en lilla vegg som du bare elsker, men som en venn kan sette en finger på og be om en mer moderne farge. Det kan også være at et maleri har gått i generasjoner i din familie og har en sentimental verdi, men neppe stiller seg godt i en kjøpers øyne.

Dessuten er det et veldig godt tips å gå til innkjøp av duftlys. Her går det fint an å kjøpe en dyrere variant. Poenget med duftlys er at disse er fine for design, gir fra seg et godt og varmt lys, og ikke minst lukter bra, noe som kjøperen vil elske. Merk derimot at en ikke må ta helt overhånd med lukt og mindre pyntegjenstander, da det kan bli for mye.

Gjennomfør et knirkefritt salg med boligstyling

Ved hjelp av riktig boligstyling bør du kunne tillegge din bolig mye verdi. Dersom du bare følger et par enkle steg, så trenger du dessuten ikke å hyre inn en proff. Ved hjelp av de ovennevnte stegene, så kan du gjøre boligstylingen på egenhånd!